Americká společnost Amazon ve středu oznámila, že pohřbila plány na vybudování distribučního centra v Brně. Ani město, ani Jihomoravský kraj nenabídly vyhovující pozemky, sdělil manažer Amazonu pro Evropu Tim Collins. Firma bude hledat náhradní lokalitu kdekoliv ve střední Evropě.

Ilustrační foto

Amazon po tahanicích s pozemky už nechce čekat na další nabídky a nepočítá s tím, že by se letos nebo příští rok k jednání o Brnu vrátil, oznámil Collins v distribučním centru v německém Grabenu.

Rozšiřovat se bude distribuční centrum v Dobrovízi u Prahy, které bude otevřeno v létě 2015. Letos v září plánuje Amazon otevřít distribuční centrum v Polsku.

Amazon pro svůj logistický sklad původně stál o pozemky na Černovické terase, brněnské zastupitelstvo to třikrát odmítlo. Důvodem byly nejprve spory o sjezd z dálnice D1, poté byl pro zatupitele z ODS překážkou územní plán, který nedovoluje stavět v lokalitě logistické sklady. Počtvrté o mělo zatupitelstvo hlasovat 15. dubna.

Jihomoravský kraj Amazonu nabídl náhradní lokalitu u brněnského letiště, ta však firmě nevyhohovala.Ministr financí Andrej Babiš v reakci na krok Amazonu prohlásil, že považuje minulá rozhodnutí brněnských zastupitelů za absurdní.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply